Daar ben ik weer... - Reisverslag uit Oradea, Roemenië van Rieneke Moerland - WaarBenJij.nu Daar ben ik weer... - Reisverslag uit Oradea, Roemenië van Rieneke Moerland - WaarBenJij.nu

Daar ben ik weer...

Door: rieneke moerland

Blijf op de hoogte en volg Rieneke

06 December 2004 | Roemenië, Oradea

Ben toch wel erg blij met deze site hoor. Het is heel erg leuk om al die reacties te lezen. Maar ik heb ook telkens zo veel te vertellen. En dat kan ik dan vast lekker doen. Scheelt voor jullie ook want dan klets ik jullie, iets minder, de oren van het hoofd als ik weer terug ben!;)

Als eerst ben ik heel trots op mezelf. Klinkt arrogant he? Maar Rien is in Roemenie naar de tandarts geweest. En de meeste van jullie zullen het wel weten maar ik vind de tandarts echt vreselijk en heel eng! Maar ik heb mijn angst overwonnen omdat ik bang was dat het nog veel erger zou worden allemaal. Gelukkig valt het allemaal erg mee en heb ik alleen last van overgevoelige tanden. Twee keer een fluorbehandeling en speciale tandpasta en dat zou voldoende moeten zijn. En eignelijk kan ik ook beter hier gaan.. scheelt een stuk qua prijs. Voor nog geen tien euro heb ik twee keer de tandarts bezocht.. absurt he?

Verder heb ik deze week weer lekker gewerkt. Ik zal jullie en "kort" verslag doen van een daginvulling in Leagen. 's Morgens om acht uur help ik regelmatig met het naar school brengen van de kinderen. Alleen de kinderen die kunnen lopen en waar geld voor is kunnen naar school. Daarna ben ik even op section 4 speel wat met de kinderen daar en ga dan naar section 6.
Daar liggen de allerkleinste kinderen. Heb van de week gewerkt met een meisje dat al een half jaar oud is, bijna niets kan (alleen duimen, huilen, slapen en eten) en maar 2,5 kilo weegt. Niet voor te stellen toch? Heel triest hoor. Maar ze is lekker in mijn armen in slaap gevallen en dat is dan wel weer heel tof. Dat zijn de kleine dingen die je de kinderen hier kunt geven. Een beetje veiligheid, liefde en aandacht.
Na de pauze ga ik vaak naar section 5 om met Ovidiu te werken. Het jongentje waar ik eerder over schreef. Heb met hem in de snoezelkamer gezeten. De kom aan boord cd op (allemaal liedjes van Elly en Rikkert, Ben Ketting, Herman Boon etc.) en genieten maar. Zo geweldig als je een kind ziet genieten. Om 12 uur gaan ze eten op section 5 dus moet Ovidiu weer terug en ga ik terug naar Section 4. Hier speel ik nog wat met de kinderen en help met het eten geven. Sinds twee weken ongeveer zijn we begonnen met het aanleren van het eten met een lepel bij een jongentje van 3, Hij at alleen maar uit de fles en kan geen stukjes in zijn eten verdragen. Nu maken we hele fijne fruithappen voor hem en neem ik yoghurt voor hem mee. Dit vind hij gelukkig heerlijk en is ook goed voor hem! Om 1 uur is het dan alweer tijd om naar huis te gaan.

Bijna elke middag ga ik naar het kinderziekenhuis! Vanmorgen heb ik een gesprek gehad met de arts van de afdeling. Ik wilde haar vragen of ik haar kon helpen met de finaciering van de behandling van mijn meiske. Volgens de arts had ze geen behandeling nodig maar wel extra vitaminen. Vanaf nu ga ik dus elke middag naar haar toe om haar deze vitaminen te geven. Ik hoop en bid dat ze daar iets van aan zal sterken. Daarnaast mogen we nu ook Bambix aan de kinderen gaan geven wat een goede vetmaker is. We kunnen dus aan de slag met het weg werken van de spille beentjes! Zo gaaf dat we meer voor de kinderen kunnen betekenen dan alleen aandacht en liefde (wat natuurlijk het belangrijkst is , maar goede voeding is ook van groot belang)

Afgelopen week waren de ouders van mijn huisgenootje Marinda in Roemenie. Afgelopen zaterdag ben ik met hen meegeweest naar Baie Felix. Hier is een warmwaterbron zwembad. Niet overdekt maar heel heet water. Het was een heerlijk verwendagje. Lekker zwemmen, zonnebank..een massage en als afsluiter lekker uitegen. Rien en Gerrie nog bedankt hoor!

Ook al vind ik het ook wel eens zwaar hoor om al dat leed van de kinderen aan te moeten zien en je dan zo machteloos te voelen, ik geniet ook enorm. Van de kinderen, mijn werk, mijn collega's, mensen die ik hier heb leren kennen en mijn vrije tijd. Nog even en dan kom ik weer naar Nederland.

Tot snel,

Heel veel liefs Rien

Oh ja ... nog een belangrijke mededeling. 23 december om 9 uur kom ik aan op schiphol. Maar halverwege januari zal ik daar vandaan ook weer vertrekken richting mijn plekje hier!;)

En nog een psje (sorry) lieve lieve lieve yekkers ik wil jullie onwijs bedanken voor het pakketje. Echt zo gaaf. Doet me echt goed dat jullie zo aan me denken. Hij krijgt een mooi plaatsje in mijn kamer hoor!;)

• 06 December 2004 - 15:40

Leoow:

Heey zus!!!

Haha, het aftellen is begonnen hoor;-):-P hihi....nog 17 nachtjes en dan ben je weer in Nederland:-) Heb er wel weer zin in hoor. Lekker weer even kletsen over wat je gedaan en meegemaakt heb...enz..:-)
    even tussendoor, voor ik het vergeet...vergeet jij niet de groetjes te doen aan iedereen daar en ook aan jolien en mark enz..!!:-))
    Maar goed... Hoe is het daar zus!? Nog een beetje naar je zin!? Vast wel he:)Tenminste als ik die verhalen zo lees, en hoor wat je allemaal hebt verteld, dan denk ik dat dat zomaar wel goed zit:)
    Enne, zomaar mijn foto erop zetten he...haha...naja vooruit, geef niet hoor..voor deze keer mag het...

Hier is het allemaal wel goed. Vanmorgen hadden we beweging en vandaag moest ik 20 minuten van de les invullen met spelletjes en lesgeven zeg maar.. Ik was niet echt nieuwschierig, want ik bedoel, kan ook trainen geven aan (soms heel irritante) kids van een jaar of 10. Dus dan moet het voor de klas ook wel lukken, tog..:) Nou en het ging ook wel goed... De lerares was ook heel tevreden, vond me erg zelfverzekerd, goed leidinggevend en ze zei al: dat doe je zeker vaker..:) haha nou dat klopt wel..:)
    Dus op school gaat het ook allemaal wel goed:)

Nou meid succes nog en veel plezier natuurlijk... groetjes daar en vergeet niet dat ik van je houdt!!!

Dikke knuffel(K)(K)
    Leonieke

• 06 December 2004 - 15:45

Pa:

Zit nu op cursus bij Compu train
    Lachen hoor ondertussen ff internetten alles mag.
    Gaat alles naar wens daar

Hoop het wel

Groeten van Ronald Boomsma en mij.

Leuke sinterklaas gehad

• 06 December 2004 - 21:05

Renate:

Leuk om weer wat van je te horen! Nog heel veel succes de laatste paar weken. Zet hem op!

• 07 December 2004 - 11:53

Jaap Yek 2003:

Is toch wel zielig al die kindjes zo.... sterkte hoor!!!

xxx

• 07 December 2004 - 16:19

Vervoer Luiers:

Hoi Rieneke,

Hebben vanmorgen een telefoontje gehad van dhr Keizer van Transportbedrijf Albert Keizer uit Zaandam en die hebben zich bereidt verklaard om je spullen in Wormerver op te halen en voor het transport naar Hoog blokland te zorgen. Grandioos he?
    Zo zie je maar weer!
    Mgoelijk dat het volgende week op transport gaat

• 07 December 2004 - 16:21

Papa:

vergat mijn naam te vermelden hahahah in de haast

• 07 December 2004 - 16:47

Harm:

hi rien nog steeds lekker bezig zie ik! mooie kindjes hoor echt wel stoer vooral die punk!! 23 december kan ik wel komen denk dus dan hoop ik je weer te zien1 kun je lekker kerst vieren in het altijd mooie nederland! Ik las dat je weer terug gaat!! wel leuk hoor maar ook weer niet snap je?? mzzl harmen

• 07 December 2004 - 19:39

Geertje:

Dag Rieneke,
    ik ben enorm onder de indruk van de foto's! Kind, wat zijn we rijk!
    Dat de Here je maar rijk zal zegenen!

• 07 December 2004 - 20:57

Johan Buma:

Hoi Rieneke We volgen je werk op de voet.
    Moet er iets per Post bel johan en het wordt opgelost

JE vader en Johan

p.s. vanaf vandaag ben ik bereikbaar onder johanbuma@zonnet.nl

• 08 December 2004 - 12:00

Krizzie:

hey rieneke! je hebt het goed naar je zin zo te zien. vet stoer kids op die foto's man, hahahaha!! succes nog daar en ik zie je met de kerst wel weer!
    ciao, xxx, kris

• 08 December 2004 - 12:43

Rien En Gerry:

Ciao Rieneke,
    Leuk om je nieuwe stukje op je site te lezen en de foto's te zien.
    We hebben een vlotte terugreis naar Nederland gehad.Groetjes uit Steenwijk!

• 08 December 2004 - 12:47

Loes Moerland:

Dag Rien en Gerry,

Heb geen e-mail adres van jullie maar wil jullie toch nog hartelijk bedanken voor de fijne verwendag die jullie Rieneke hebben bezorgd!!!
    Wij hoorden heel enthousiaste verhalen van haar over die zaterdag.
    Fijn dat jullie dat hebben gedaan.
    Hartelijke groetjes

Leen en loes moerland (ouders van Rieneke)

• 08 December 2004 - 18:02

Bart:

heeey rien ik vind het egt leuk voor je en ik hoop dat de kinderen daar snel weer een beetje beter worden.

oow ja is de CD trouens aangekomen
    nou doeii (K)(K) bart

• 08 December 2004 - 18:40

Gerry:

Hallo Leen en Loes,
    We vonden het geweldig om te zien hoe deze jonge mensen met zoveel zorg,enthousiasme en liefde zich inzetten voor deze kinderen in hun uitzichtloze situatie.
    Ook zagen we dat de meiden in het appartement aan de Traian Lelescu het goed met elkaar kunnen vinden en samen dingen ondernemen.
    En het dagje naar Baile Felix met Rieneke en Marinda was erg gezellig!
    Groetjes van Rien en Gerry.

• 08 December 2004 - 18:45

L.moerand@chello.nl:

Gerry wat is jullie e-mail adres???

• 08 December 2004 - 20:58

Mirjam:

Hoi Rieneke,
    sterkte met je werk en geniet ervan & geniet van de mooie dingen! Het is allemaal zo herkenbaar, die koppies in het ziekenhuis...het doet me nog pijn als ik er aan denk, en het is frustrerend dat ik er niet ff heen kan! Maar jullie zijn er, gelukkig. Geef ze allemaal maar heel veel liefde, en doe de groetjes aan linda!